Kókuszkrémes tarka szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk az étolajat, majd a tejjel váltakozva a sütőporral elkevert lisztet is.
A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tészta ¾ részét beleöntjük.
A tepsit egy kicsit megrázogatjuk,hogy egyenletesen legyen benne a sárga massza.
A maradék tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport, és a tepsiben várakozó tésztára egyenletesen ráöntjük.
Fogunk egy villát a kezünkbe és nyolcasokat írunk le a tésztába.
Tehát a kakaós masszát bele „fésüljük” a sárga masszába.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Amikor szilárd a teteje egy fóliát teszünk rá,hogy meg ne égjen a sütemény teteje.
Mindenkinek más a sütője, javaslom,hogy TŰPRÓBÁT végezzünk, így ellenőrizzük, hogy átsült e.
A tejet, a cukorral, és a pudingporral elkeverjük majd felfőzzük.
Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és vajjal habosra keverjük.A megsült, és kihűlt tésztára simítjuk a krémet.
Az étcsokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk.
Úgyszintén a fehér csokoládét is az olajjal.
A krémre csurgatjuk először az étcsokoládét, majd hosszában és keresztben is a fehér csokoládét vékony csíkokban.
A kés hegyével a fehér csokoládét a barnába húzogatjuk.
Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd 1 óra múlva forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.
Krém nélkül is mutatós, finom. Kevert tésztának is ajánlom.