Kókuszos csokoládés muffin
Hozzávalók:(12 db muffinhoz):
A mázhoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A muffinforma mélyedéseit kibéleljük muffin-papírral.
A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral, a kókuszreszelékkel és a sóval.
Robotgéppel összedolgozzuk a puha vajat a cukrot, a mézet és a tojást. Ezután alacsony fokozaton hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet is. Sima tésztát kapunk amit az előkészített muffinforma mélyedéseibe adagolunk, mindegyiket 3/4 részig megtöltve. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Amíg a muffinok sülnek elkészítjük a mázat.
A vajat alacsony lángon melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a kakaóport a porcukrot és a tejet amivel alaposan kikeverjük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét és folyamatosan kevergetjük amíg egynemű mázzá összeáll. Hűlni hagyjuk, amikor már csak langyos picit a hűtőszekrénybe is betehetjük.
A kihűlt muffinok tetejét bevonjuk a csokoládémázzal, és megszórjuk kókuszreszelékkel.