Főoldal / Desszertek / Kókuszos hercegnő

Kókuszos hercegnő

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszos hercegnő

Kókuszos hercegnő

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 1 sütőpor

A kókuszos krémhez:

  • 6 tojás fehérje
  • 10 ek. cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

A vaníliás krémhez:

  • 6 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek. liszt
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 25 dkg vaj vagy margarin

A tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk és 2 lapot nyújtunk belőle.
Az egyiket a tepsibe tesszük.

Elkészítjük a kókuszos krémet. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A kókuszos krémet a tepsiben lévő lapra simítjuk, majd befedjük a második kinyújtott lappal.
170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Amíg a tészta sül és hűl, elkészítjük a vaníliás krémet.
A vaj kivételével a hozzávalókat egy hőálló tálba (vagy lábosba) tesszük és csomómentesre kikeverjük. Ezután a tűzön, állandó keverés mellett besűrítjük. Amikor langyosra hűlt, a puha vajat hozzákeverjük és a kihűlt tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd a tetejét vízgőz felett megolvasztott csokoládéval bevonjuk.

Szeletelve kínáljuk.

Kókuszos hercegnő 4.33/5 (3 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére