Kókuszos hercegnő
Hozzávalók:A tésztához:
A kókuszos krémhez:
A vaníliás krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk és 2 lapot nyújtunk belőle.
Az egyiket a tepsibe tesszük.
Elkészítjük a kókuszos krémet. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A kókuszos krémet a tepsiben lévő lapra simítjuk, majd befedjük a második kinyújtott lappal.
170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Amíg a tészta sül és hűl, elkészítjük a vaníliás krémet.
A vaj kivételével a hozzávalókat egy hőálló tálba (vagy lábosba) tesszük és csomómentesre kikeverjük. Ezután a tűzön, állandó keverés mellett besűrítjük. Amikor langyosra hűlt, a puha vajat hozzákeverjük és a kihűlt tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd a tetejét vízgőz felett megolvasztott csokoládéval bevonjuk.
Szeletelve kínáljuk.