Kókuszos kinder pingui szelet – paleo
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat az édesítővel és a vízzel együtt verjük krémes habbá, amíg a térfogata többszörösére nem nő és kifehéredik a színe, ez körülbelül 10-12 percig tart.
A száraz hozzávalókat vegyítsük el és forgassuk bele a tojáskrémbe. A végén az olvasztott olajat is csurgassuk bele az edény oldaláról és lazán keverjük el.
Egy kb. 38×38 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk el benne a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15-18 percig. Ha a teteje picit felpúposodik, sütés után óvatosan nyomkodjuk le. Fordítsuk egy tiszta sütőpapírra a megsült piskótát, hűtsük ki, majd középen vágjuk ketté.
A krémhez a tejet keverjük csomómentesre a szentjánoskenyérmagliszttel (konjac lisztet is használhatsz) és az édesítővel, majd kevergetés közben lassú tűzön sűrítsük be.
A zselatin lapokat áztassuk be hideg vízbe pár percre, majd szűrjük le és keverjük bele a forró krémbe. Hagyjuk kihűlni, de ne dermedjen meg teljesen.
A behűtött kókuszkrémet verjük fel, amennyire tudjuk. A hűtés segít, hogy jobban felverődjön. Keverjük bele a citromlevet, a citromhéjat és vanília magokat, majd forgassuk össze a kihűlt krémmel és a kókuszreszelékkel. Kóstoljuk meg és ízlés szerint még adhatunk hozzá édesítőt vagy citromlevet.
Kenjük a krémet az alsó lapra úgy, hogy a szélein hagyjunk ki egy kb. 1 centis részt, így, ha rányomjuk a felső lapot, nem fog kifolyni a krém az oldalán. Tegyük rá a másik lapot, óvatosan nyomogassuk rá, hogy egyenletes legyen.
A csokit az olajjal együtt vízgőz felett olvasszuk fel és vonjuk be vele a sütemény tetejét.
A tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel vagy csokireszelékkel is. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára, majd forró vízbe mártott, szárazra törölt éles késsel vágjuk szeletekre vagy kockákra.
Ha nagy a család, garantáltan nem marad egy morzsa sem.