Kókuszos méteres süti
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a puha margarinnal és a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat, a kakaóport, és a sütőporos lisztet. Alaposan elkeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Kettő őzgerincformát kikenünk, lisztezünk és a masszát kétfelé osztva megtöltjük őket. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
A puha margarint kikeverjük a cukorral és a kókuszreszelékkel. Ezután a felszeletelt piskótát összeragasztjuk a krémmel.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk (szükség esetén tegyünk bele 1 evőkanál olajat). A megolvadt csokoládéval bevonjuk a sütemény tetejét.
A tojásfehérjét a vízgőz felett a porcukorral kemény habbá verjük. A cukros mázat habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük vele a kókuszos méteres süti tetejét.
Hűtőbe tesszük tálalásig, majd ferdén szeleteljük és kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom, az íze vetekszik a hagyományos méteresével.