Kókuszos panna cotta, erdei gyümölcs zselével
Hozzávalók:(4-5 pohárhoz)
Az erdei gyümölcsös zseléhez:
|
|
Elkészítés:
A kókusztejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot (vagy eritritet) a vaníliás cukrot és felmelegítjük. Majd hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!
Ha langyosra hűlt, elosztjuk 4-5 pohár aljában, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A gyümölcsöket tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá 2-3 ek eritritet (vagy cukrot), a vaníliás cukrot, és kevergetve főzzük kb. 5 percig. Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott erdei gyümölcsös pépet tegyük vissza a tűzre, adjunk hozzá 2-3 ek. vizet, majd állandó keverés mellett szórjunk bele 2 tk por zselatint. Melegítsük, amíg a zselatin elolvad, majd hűtsük langyosra.
Keverjünk bele 2-3 marék mirelit vagy friss gyümölcsöt, majd kanalazzuk a már megdermedt kókuszos panna cotta tetejére. Tegyük a hűtőbe, hogy szépen megdermedjen.
Könnyű és finom desszert
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő, a hűtés idejét nem tartalmazza.