Kókuszos piskóta alagút – paleo
Hozzávalók:A piskótához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük az édesítővel, a mixer legmagasabb fokozatán ez kb. 10-12 percig tart, míg a hab térfogata a háromszorosára nem nő. Ezután belekeverjük az őrölt mandulát.(én sütőport sosem használok a piskótához, de aki szokott tehet bele)
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral ráöntjük a masszát, amiből 2-3 evőkanálnyit félreteszünk. A félretett masszát kikeverjük a kakaóval és a vízzel, egy fagyasztós zacskóba töltjük, a sarkára pici lyukat vágunk és tetszés szerint becsíkozzuk vele a piskóta tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ekkor óvatosan egy másik sütőpapírra borítjuk, lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt, amin sült, majd egy rácsra fordítjuk, hogy kihűljön. (A minta legyen felfelé) Ezt óvatosan kell csinálni, mert ilyenkor elég törékeny a piskóta. Ezután lemérjük a formánkat, mert pontosan bele kell szabni a piskótát.
(én őzgerinc formát használtam, ami 1 literes, így gondoltam, hogy a 6 deci krém elég lesz. Így is lett, csak pár kanál maradt ki belőle.)
A formába egy tiszta sütőpapírt teszünk. Belesimítjuk a piskótát, a mintával kifelé.
A kókuszkrémet kikeverjük az édesítővel, a citromlével és a vaníliával. Megkóstoljuk, és ha szükséges teszünk bele még édesítőt vagy citromlevet. A zselatinlapokat beáztatjuk. A krémből 1 decit elveszünk és felmelegítjük. Ebbe keverjük a beáztatott zselatin lapokat, majd ezt keverjük hozzá a többi krémhez. Amikor elkezd dermedni, megtöltjük a formát. A feldarabolt gyümölcsöket és a leeső kis piskóta darabokat, amik kimaradtak, felváltva tesszük bele.
A végén óvatosan a pulthoz ütögetjük, hogy ne maradjon benne levegő. A tetejére fektetjük a méretre szabott piskótát, lefedjük, és hűtőbe tesszük dermedni.Pár óra kell neki, de jobb egy egész éjszakát a hűtőben pihentetni.
Igazán finom és egyszerűen elkészíthető sütemény.