Kolbászos-cukkinis tészta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cukkinit ízlés szerint kockázzuk fel. A kolbászt vágjuk vékony karikákra. A sajtot reszeljük le.
A tojásokat üssük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a reszelt sajt több mint a felét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, majd alaposan keverjük össze.
A tésztafőzéshez tegyük fel a vizet forrni, majd főzzük ki a tésztát. (vigyázzunk nehogy túlfőzzük a tésztát)
Ameddig a tészta fől, készítsük elő a cukkinit, és a kolbászt.
Egy wokba (vagy mélyebb serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, és pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt, és szintén pároljuk pár percig, majd nyomjuk bele a fokhagymát, és süssük még pár pillanatig, de figyeljünk nehogy a fokhagyma megégjen.
Ezután szűrjük le a közben megfőtt tésztát, majd adjuk hozzá a cukkinis kolbászhoz, és keverjük össze.
Zárjuk el a gázt, majd öntsük hozzá a tojásos keveréket, és óvatosan forgassuk össze, hogy jól bevonja a tésztát. (nyugodtan zárjuk el a gázt, mert a tojásnak annyi hő éppen elég ahhoz hogy rásüljön a tésztára)
Tálaláskor szedjük az elkészült cukkinis-kolbászos tésztát tányérra, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.