Főoldal / Egytálételek / Kolbászos gombás egytál

Kolbászos gombás egytál

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos gombás egytál

Kolbászos gomba újkrumplival

Hozzávalók:

  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 marék spenót
  • 5 szál petrezselyem
  • 5 szál kakukkfű
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 3 db nagy újkrumpli
  • petrezselyemlevél
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplikat megkapirgálom, megmosom, és felteszem főni.

A vöröshagymát, az újhagymát és a paprikákat karikára vágom, a fokhagymát aprítom/zúzom.

Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymákat.

A gombát és a kolbászt felszeletelem, a spenótot és a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.

A hagymához adom a paprikákat és a gombát, rárakom a kakukkfüvet, sózom, borsozom, szórok rá oreganot. Amikor a gomba már majdnem puha, hozzáadom a kolbászt, a spenótot, petrezselymet, és ráöntöm a bort. Összeforralom.

A gombás lecsót a főtt újburgonyával tálalom.

Újkrumpli helyett fogyaszthatjuk friss kenyérrel, de abban az esetben a recept nem gluténmentes.

Tipp / megjegyzés:
Egy újabb spenót-gomba kombináció. Nagyon finom!

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére