Kölessel töltött csirkecomb
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
Először a tölteléket készítsük el. A kölest válogassuk ki mossuk meg, majd dupla mennyiségű sós vízben főzzük puhára. Hagyjuk kihűlni, adjuk hozzá a vörös áfonyát, ha szükséges sózzuk.
A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük be. (Én csak sót borsot használtam, de fűszerkeveréket is választhatunk hozzá.) A csirkecombok bőre alá nyomkodjuk be a tölteléket, majd a betöltött húsokat helyezzük tepsibe, fedjük le (alufóliával vagy sütőzacskóba is húzhatjuk a tepsit) és kb. 1 óra alatt süssük készre.
(Én 180 fokon, fedő alatt sütöttem kb 50 percet, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grilleztem rajta egy kicsit, hogy a bőre ropogós legyen.)
Amíg a csirke sül, készítsük el a köretet:
A krumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben főzzük puhára majd burgonyanyomóval törjük át. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoljuk, és az áttört krumplihoz adjuk.alaposan összekeverjük. A burgonyapüré szerű masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomunk belőle. 200-210 fokosra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen, melegen tálaljuk a csirkecombok mellé.
Tipp / megjegyzés:
Karácsonyra is készülhet!