Köménymagos sós kifli
Hozzávalók:
A kenéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt és annyi tejjel kidagasztjuk, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Jó hólyagosra dagasztjuk majd fél órát pihentetjük.
A margarint habosra keverjük.
A megkelt tésztát rúddá formázzuk, majd négy részre osztjuk. Darabonként bucikká formázzuk, majd hagyjuk pihenni, kelni 20 percet.
Lisztezett deszkán egyenként 2 mm vastag kör alakra kinyújtjuk és a sós margarinnal lekenjük.
8 cikkre felvágjuk és a szélesebb felétől indulva feltekerjük.
A kifliket sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 20 percet kelni hagyjuk, majd tojás sárgájával lekenjük és köménnyel megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük.(Kb 25-30 perc)