Főoldal / Egytálételek / Körbe-körbe burgonya

Körbe-körbe burgonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Körbe-körbe burgonya

Körbe-körbe burgonya

Hozzávalók:

  • 6-8 db egyforma méretű burgonya
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1/2 szál paraszt kolbász
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • só, bors
  • kakukkfű (vagy rozmaring)

A tetejére:

  • 200-250 ml tejföl
  • 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, vékonyra felszeleteljük vagy legyaluljuk. (1,5-2 mm)
A hagymát megpucoljuk, hosszúkás szeletekre vágjuk. A kolbászt szintén nagyon vékonyra felszeleteljük, a szeletelt bacont is felvágjuk. Egy kerek sütőformát kikenünk a vajjal.
Most, hogy mindent előkészítettünk, elkezdjük összeállítani az ételt.

A szeletelt krumpliból, a baconnel, kolbásszal, hagymával váltakozva tornyokat építünk, amiket megdöntve körbe-körbe beleteszünk az előkészített sütőformába, majd 2-3 evőkanál vizet öntünk alá. A maradék olvasztott vajjal megkenjük a tetejét, majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint kakukkfüvet vagy rozmaring levelet szórunk rá.

Alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőben alsó felső sütéssel 180-200 fokon addig sütjük míg a burgonya félig megpuhul. Ekkor kivesszük, megkenjük tejföllel, majd újra letakarjuk és visszatesszük a sütőbe amíg teljesen megpuhul a burgonya.
Ekkor újra kivesszük, egy szilikon ecset segítségével rákenjük a maradék tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és pirosra sütjük.

Ízlés szerint savanyúsággal vagy salátával és friss tejföllel kínáljuk.

Körbe-körbe burgonya 4.88/5 (8 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére