Körbe-körbe burgonya
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, vékonyra felszeleteljük vagy legyaluljuk. (1,5-2 mm)
A hagymát megpucoljuk, hosszúkás szeletekre vágjuk. A kolbászt szintén nagyon vékonyra felszeleteljük, a szeletelt bacont is felvágjuk. Egy kerek sütőformát kikenünk a vajjal.
Most, hogy mindent előkészítettünk, elkezdjük összeállítani az ételt.
A szeletelt krumpliból, a baconnel, kolbásszal, hagymával váltakozva tornyokat építünk, amiket megdöntve körbe-körbe beleteszünk az előkészített sütőformába, majd 2-3 evőkanál vizet öntünk alá. A maradék olvasztott vajjal megkenjük a tetejét, majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint kakukkfüvet vagy rozmaring levelet szórunk rá.
Alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőben alsó felső sütéssel 180-200 fokon addig sütjük míg a burgonya félig megpuhul. Ekkor kivesszük, megkenjük tejföllel, majd újra letakarjuk és visszatesszük a sütőbe amíg teljesen megpuhul a burgonya.
Ekkor újra kivesszük, egy szilikon ecset segítségével rákenjük a maradék tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és pirosra sütjük.
Ízlés szerint savanyúsággal vagy salátával és friss tejföllel kínáljuk.