Korhelyleves debreceni kolbásszal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szalonnákat kockára vágom, a hagymát felaprítom. A zöldségeket megpucolom, és karikákra vágom.
A szalonnát egy nagyobb lábasban kevés olajon megsütöm, rádobom a hagymát, és megdinsztelem.
Hozzáadom a fokhagymát, majd a zöldségeket, és öntök hozzá egy kevés vizet.
A savanyú káposztát kicsit összevágom (nem csavarom ki!), és a lébe teszem.
A debreceni kolbászt karikára vágom, a lábosba teszem.
Fűszerezem, kanalazok bele Erős Pistát, majd Kb. 1,5 óráig lassú tűzön főzöm.
Közben a tejfölt összekeverem a liszttel, és ezzel behabarom a levest.
Én még néhány csepp ecettel tovább savanyítottam, de ez elhagyható.
Tálaláskor teszek a levesre bőven tejfölt, és díszítem chilipaprikával.
Tipp / megjegyzés:
Bár a Szilveszter még odébb van, de korhelylevest debreceni kolbásszal, nem csak akkor lehet enni. Egy átmúlatott buli után kiváló, de egy hűvös, késő őszies időben is jól esik egy tartalmas, meleg leves. Olyan laktató, hogy akár egytálnak is elmegy.