Körtés krémes sütemény
Hozzávalók:A krémhez:
A tésztához:
A lekenéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Körtéket meghámozzuk, negyedekbe vágjuk a magházát eltávolítjuk. A körteszeleteket citromlével meglocsoljuk.
A puha margarint, a cukorral, a sóval és a rumaromával kikeverjük. A tojásokat egyenként beleverjük.
A lisztet a sütőport és a kakaót elvegyítjük és a tejjel együtt a masszába keverjük.
Egy mélyebb sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belesimítjuk a tésztát. A körte darabokat elrendezzük rajta, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A tejből a pudinggal a szokásos módon sűrű krémet főzünk. Amikor a puding kihűlt, még egyszer alaposan megkeverjük. A tejszínt keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk.
A kihűlt süteményt a lekvárral megkenjük. A vaníliás krémet a körtés süteményen szétterítjük, majd minimum 1 órán át hűtjük.
A lekvárt felforrósítjuk,a csokoládét bele tördeljük. A vízben a zselatint feloldjuk és hozzá keverjük.
Kissé hűtjük,majd habzsákba töltve csíkokat húzunk a krém tetejére.
Fél marék diót 2 ek. kristálycukron karamellizálunk. Zsírral kent tányérra borítjuk. Amikor kihűlt aprító gépben összezúzzuk.
A grillázzsal megszórva díszítjük a sütemény tetejét.