Főoldal / Desszertek / Körtés lepény

Körtés lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Körtés lepény

Körtés lepény

Hozzávalók:

  • 15 deka liszt
  • 10 deka darált dió
  • fél cs. sütőpor
  • 2 deka kakaópor
  • 1 deci natúr joghurt
  • 10 deka rama margarin
  • 10 deka cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 citromleve
  • 1 kiló körte
  • 10 deka forró barack lekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tojásokat a puha margarinnal és cukorral keverőgéppel habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom a joghurtot, a darált diót, és a sütőporos kakaóporos lisztet.

Sütőpapírral kikent 24×22-es tepsibe öntöm, elsimítom a tetejét.

Közben a körtéket meghámozom, és vékony szeletekre vágom. Forró citromos vízben 2-3 percig főztöm, majd leszűröm, és eloszlatom a tészta tetején.

180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.

A lekvárt felforrósítom, és a kisült tészta tetejét bekenem vele.

Egyszerű, gyors és finom sütemény.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére