Körtés zellerkrémleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a vékonyan felszeletelt körtét és a zellert, majd szórjuk meg egy csipet sóval, őrölt borssal, és locsoljuk meg egy evőkanál olajjal.
Ezután tegyük be közepes hőmérsékletű sütőbe, és kb. 30 percig süssük, hogy teljesen megpuhuljanak, szép színt kapjanak.
A vöröshagymát és a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel a hagymát apróra, a krumplit kisebb kockákra.
A vajat és maradék olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a krumplit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük félpuhára.
Amikor a krumpli már félpuhára főtt, adjuk hozzá az elősütött körtét és zellert, és ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük puhára.
Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejszínt, majd turmixoljuk össze, és tálalásig tartsuk melegen. (botmixerrel is pépesíthetjük)
A bacon szeleteket vágjuk fel kisebb kockára, és állandó keverés mellett, süssük szép pirosra, ropogósra, majd szedjük ki a zsiradékból.