Elmentem!Kosárkák
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg puha zsír
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
A krémhez:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 15 dkg puha ráma
- 1 vanília aroma
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tojásokat villával enyhén felverjük.
A porcukrot, és a zsírt, a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és összegyúrjuk.
Diónyi nagyságú gombócokat veszünk a tésztából és a kosárka formába nyomkodjuk, hogy felvegye a forma alakját.
Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, a formában hagyjuk kihűlni.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük és langyosra hűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, és hozzáadjuk a vanília aromát. A margarinos keveréket apránként a langyos pudinghoz keverjük.
A kihűlt kosarakat megtöltjük a krémmel, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!