Kossuth kifli
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a puha margarinnal és a cukor háromnegyed részével habosra keverjük. Az élesztőt egy kanál langyos tejfölben feloldjuk, és a kikevert tojássárgájával alaposan elkeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukor megmaradt negyed részét.
A reszelt citromhéjat a liszttel összekeverjük. A kemény habot a liszttel váltakozva óvatosan a tésztához keverjük. A tésztamasszát, kizsírozott, lisztezett sütőlapon, kb. 2 cm vastagságban elkenjük, majd letakarva, 30-40 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.
Darabosra vágott dióval megszórjuk, és mérsékelten meleg sütőben (170 fokon) sütjük 25-30 percig.
Mielőtt a sütést befejezzük, tűpróbával győződjünk meg, hogy a tészta megsült-e.
A megsült tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk és még melegen, kb. 4 cm átmérőjű fánkszaggatóval félholdakat szúrunk ki belőle.
Természetesen aki nem szeretné szaggatni szeletekre is vághatja.