Főoldal / Levesek / Kötött galuskaleves

Kötött galuskaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kötött galuskaleves

Kötött galuskaleves

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 liter víz
  • 3 db burgonya
  • olaj
  • só, bors, delikát, pirospaprika
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásból, a lisztből és kevés sóból tésztát gyúrunk, amit vékonyra nyújtunk.

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd forró olajon megdinszteljük és a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.

A paprikás hagymát a tésztán egyenletesen eloszlatjuk, majd megszórjuk kevés delikáttal. A tésztát vékonyan feltekerjük, majd kis darabokat vágunk belőle, amikre csomót kötünk.

A vizet feltesszük főni, amit sóval borssal, és pici delikáttal ízesítünk.

Beletesszük a karikára vágott burgonyát, és amikor az félig megfőtt beletesszük a kötött galuskákat.

Ha a tészta és a burgonya is puhára főtt, a leves elkészült.

Kötött galuskaleves 5.00/5 (1 értékelés)

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére