Kráter süti
Hozzávalók:A tésztához:
A pudinghoz:
Máz a tetejére:
|
|
Elkészítés:
(Én a kisebb méretű tepsibe készítettem, így szép magas lett)
Először a pudingokat főzzük meg, hogy míg a tésztát összekeverjük, addig legyen ideje kihűlni.
A pudingokat külön-külön, 4-4 dl tejben, 3-3 ek cukorral sűrűre főzzük.Ha kész félre tesszük hűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. külön a fehérjét, külön a sárgáját.
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan összekeverjük. Beleöntjük a tejet és az olajat, majd megint összekeverjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a cukros tojáshoz apránként hozzáadjuk, és jól összekeverjük az egészet.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és beleforgatjuk a kakaós masszába. Az egészet jó alaposan összekeverjük. (Egy kissé folyós masszát kapunk).
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszát, majd a pudingokból egy evőkanál segítségével halmokat rakunk a nyers tésztára. (Össze vissza rakosgassuk a különböző színű pudingokat, mert annál szebb, mutatósabb lesz a süti).
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Közben míg sül elkészítjük a tetejére a mázat: A tejfölt a porcukorral jól összekeverjük.
30 perc után kivesszük a tepsit a sütőből, majd rákenjük a cukros tejfölt. Majd visszatesszük kb. 10-15 percre, hogy rásüljön a cukorral kevert tejföl.
Ha megsült és kihűlt a sütemény, kockára vágva tálaljuk.
Finom és mutatós sütemény.
Jó étvágyat kívánok!