Főoldal / Desszertek / Kráter szelet

Kráter szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kráter szelet

Kráter szelet

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 20 deka cukor
  • 1 deci tej
  • 1 deci étolaj
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 25 deka liszt
  • fél csomag sütőpor

A tésztába:

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 csomag puncs puding
  • 2×4 deci tej
  • 2×2 kanál cukor

A tetejére:

  • 4 deci tejföl
  • 2-3 kanál porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 5 kanál cukorral habbá verem.
A sárgáját a többi cukorral habosra kikeverem, majd lassan hozzáfolyatom az olajat, és ezzel is kihabosítom.
Ezután hozzáadom a tejet amit csak belekeverek.
Végül belekeverem a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, és beleforgatom a kemény fehérjehabot.

A kakaós masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítom.

A pudingokat a szokásos eljárással külön külön 4 deci tejben, a cukorral felfőzöm.
A csokis tészta tetejére kis kanállal felváltva puncsos és vaníliás pudinghalmokat teszek.
Amikor megvagyok vele 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.

A tejfölt a porcukorral elkeverem és a még forró tészta tetejére rásimítom.
Amikor kihűlt szeletelem.

Tipp / megjegyzés:
Sütőpapiros sütőlapon 24x22cm-es sütöm.

Kráter szelet 4.50/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére