Krémes cseresznyés sütemény
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)
A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésig keverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.
A tésztamasszát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet.
Kivajazott, lisztezett tepsibe először belesimítjuk a sárgás tésztát, majd a tetejére simítjuk a kakaósat. A cseresznyét eloszlatjuk a tészta massza tetején, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
Amíg a tészta sül elkészítjük a krémet. A tejből, a cukorból és a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk. Amikor elkészült félre tesszük hűlni és belekeverjük a vaníliás cukrot.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá felverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük. (használjunk kézi robotgépet, hogy csomómentes legyen a krém)
A megsült, kihűlt tészta tetejére egyenletesen rásimítjuk a krémet.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük és a már langyosra hűlt csokit a kemény habba forgatjuk. A csokis tejszínes krémet a vaníliás krém tetejére simítjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek. Kockákra vágva kínáljuk.