Krémes csiga aszalt barackból
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőhöz hozzákeverjük az egyik tojást, a joghurtot, és a narancslét.
A lisztet egy tálban eldolgozzuk a fűszerekkel,majd beleöntjük az élesztős keveréket, és alaposan kidolgozzuk a tésztát.Letakarjuk, és langyos helyen 1 órát kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Öntsük egy edénybe a barackot, és rá a narancslevet, majd 20 percig forraljuk míg az aszalt gyümölcs meg nem puhul. Turmixoljuk le sűrű krémmé, adjuk hozzá a narancshéjat, és a darált mandulát.Hagyjuk kihűlni.
A tésztát nyújtsuk ki kb. 30x45cm téglalappá, és kenjük rá a tölteléket.Csavarjuk fel, mint egy bejglit, és ragasszuk össze koszorúvá.
Szeljük fel 12 egyenlő részre anélkül hogy a közepét elvágnánk,fordítsuk ki a szeleteket, így virág formát kapunk. Tegyük vajazott sütőpapíros lemezre, és 30 percig kelesszük langyos helyen.
Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük aranysárgára. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, a közepét aszalt barackkal, és mandulával díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Egyszerűbb ha a sütőlemezen vágjuk el a tésztát óvatosan, hogy a papír ne sérüljön, és ott fordítjuk ki. Ha friss élesztőt használunk 50dkg liszthez 2,5 dkg szükséges.