Főoldal / Desszertek / Krémes csiga aszalt barackból

Krémes csiga aszalt barackból

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krémes csiga aszalt barackból

krémes csiga aszalt barackból

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 cs. szárított élesztő
  • 1,5 dl víz
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg joghurt
  • 2 ek. narancslé
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. frissen reszelt gyömbér
  • 2 ek olaj

A töltelékhez:

  • 35 dkg aszalt barack
  • 1,5 dl narancslé
  • 1 tk. narancshéj
  • 5 dkg darált mandula
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőhöz hozzákeverjük az egyik tojást, a joghurtot, és a narancslét.

A lisztet egy tálban eldolgozzuk a fűszerekkel,majd beleöntjük az élesztős keveréket, és alaposan kidolgozzuk a tésztát.Letakarjuk, és langyos helyen 1 órát kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Öntsük egy edénybe a barackot, és rá a narancslevet, majd 20 percig forraljuk míg az aszalt gyümölcs meg nem puhul. Turmixoljuk le sűrű krémmé, adjuk hozzá a narancshéjat, és a darált mandulát.Hagyjuk kihűlni.

A tésztát nyújtsuk ki kb. 30x45cm téglalappá, és kenjük rá a tölteléket.Csavarjuk fel, mint egy bejglit, és ragasszuk össze koszorúvá.

Szeljük fel 12 egyenlő részre anélkül hogy a közepét elvágnánk,fordítsuk ki a szeleteket, így virág formát kapunk. Tegyük vajazott sütőpapíros lemezre, és 30 percig kelesszük langyos helyen.

Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük aranysárgára. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, a közepét aszalt barackkal, és mandulával díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Egyszerűbb ha a sütőlemezen vágjuk el a tésztát óvatosan, hogy a papír ne sérüljön, és ott fordítjuk ki. Ha friss élesztőt használunk 50dkg liszthez 2,5 dkg szükséges.

Krémes csiga aszalt barackból 3.00/5 (2 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére