Főoldal / Paleo / Krémes karfiollal rakott csirkemell – paleo

Krémes karfiollal rakott csirkemell – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krémes karfiollal rakott csirkemell – paleo

Krémes karfiollal rakott csirkemell - paleo

Hozzávalók:

  • pár ek. kókuszolaj vagy zsír
  • 60 dkg csirkemellfilé szeletekre vágva
  • só, bors
  • 1 nagy fej karfiol
  • A mártáshoz:
  • 2,5 dl paleo tej
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csapott tk. szentjánoskenyérmag liszt (konjac liszt vagy útifűmaghéj is jó helyette)
  • só, bors
  • 1/2 tk. fokhagyma granulátum (adalékmentes)
  • 3-5 dkg reszelt parmezán (opcionális, csak, ha eszel sajtot)
  • A körethez:
  • 2-3 ek. kókuszolaj vagy zsír
  • 40 dkg sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 kis csokor kapor (vagy más zöld fűszer)
  • só,bors
  • 1-2 ek. citromlé (opcionális)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük 4-5 percig, majd szűrjük le.

A csirkemell filéket vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borozzuk és serpenyőben kevés olajon vagy zsíron mindkét oldalát süssük meg. 2-3 perc elég egy oldalnak, de attól is függ milyen vastagra vágtuk a húst.

A hús szeleteket fektessük egy nagyobb jénaiba egymás mellé. A karfiol rózsákat vágjuk félbe vagy vastagabb szeletekre és pakoljuk a hús tetejére.

A paleo tejet keverjük csomómentesre a tojássárgájával és a liszttel,majd alacsony lángon kevergetve sűrítsük be. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük fokhagyma granulátummal. A szószt, öntsük a karfiol tetejére egyenletesen. Ha eszel sajtot, akkor szórd meg pár deka parmezánnal.

Toljuk forró sütőbe. Ha van felső grill funkció a sütőn, akkor az utolsó pár percben pirítsuk a tetejét aranysárgára.

A répákat mossuk meg, ha már nem zsenge akkor hámozzuk is meg. A kisebbeket hagyjuk egészben, a nagyobbakat vágjuk félbe vagy negyedbe hosszában. Enyhén sós vízben főzzük meg puhára, de ne főzzük szét. Szűrjük le, majd forró olajon vagy zsíron egy serpenyőben pirítsuk át az egészet. Sózzuk, borsozzuk, nyomjuk rá a fokhagymát, és keverjük össze az apróra vágott kaporral.

A rakott csirkemellet a répa körettel tálaljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére