Krémes karfiollal rakott csirkemell – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük 4-5 percig, majd szűrjük le.
A csirkemell filéket vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borozzuk és serpenyőben kevés olajon vagy zsíron mindkét oldalát süssük meg. 2-3 perc elég egy oldalnak, de attól is függ milyen vastagra vágtuk a húst.
A hús szeleteket fektessük egy nagyobb jénaiba egymás mellé. A karfiol rózsákat vágjuk félbe vagy vastagabb szeletekre és pakoljuk a hús tetejére.
A paleo tejet keverjük csomómentesre a tojássárgájával és a liszttel,majd alacsony lángon kevergetve sűrítsük be. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük fokhagyma granulátummal. A szószt, öntsük a karfiol tetejére egyenletesen. Ha eszel sajtot, akkor szórd meg pár deka parmezánnal.
Toljuk forró sütőbe. Ha van felső grill funkció a sütőn, akkor az utolsó pár percben pirítsuk a tetejét aranysárgára.
A répákat mossuk meg, ha már nem zsenge akkor hámozzuk is meg. A kisebbeket hagyjuk egészben, a nagyobbakat vágjuk félbe vagy negyedbe hosszában. Enyhén sós vízben főzzük meg puhára, de ne főzzük szét. Szűrjük le, majd forró olajon vagy zsíron egy serpenyőben pirítsuk át az egészet. Sózzuk, borsozzuk, nyomjuk rá a fokhagymát, és keverjük össze az apróra vágott kaporral.
A rakott csirkemellet a répa körettel tálaljuk.