Krémes mákos szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A mákos krémhez:
A vanília krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, hozzá adjuk a csipet sót, a sütőport, a porcukrot és a vajat. Összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és összegyúrjuk. Nem ragadós, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. Hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a mákos krémet.
A tésztát négy részre osztjuk, egyenesen a sütőpapíron nyújtjuk ki, és villával megszurkáljuk. Sütésig egymásra halmozzuk a papírral együtt, hogy ne száradjanak ki. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 7 perc alatt megsütjük őket. A megsült lapokat ismét egymásra halmozzuk és hagyjuk a rácson hűlni.
A tejben elkeverjük a vaníliát és a darált mákot. Addig hagyjuk forrni, amíg a mák teljesen magába szívja a tejet, ezután hagyjuk kihűlni. A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk és hozzá kanalazzuk a kihűlt mákot. Hozzáadjuk a diólikőrt és 2 részre osztjuk. Hűtőbe rakjuk 3 órára.
A tejben elkeverjük a vaníliás pudingot, a vaníliás cukrot, és sűrű pépet főzünk. Hagyjuk langyosra hűlni. Olyan langyosra, hogy a fehér csoki elolvadjon benne. Majd áttesszük a robotgépbe és átkeverjük. A cukrot puha vajjal kihabosítjuk, és hozzá kanalazzuk a vaníliás-fehércsokis pudingot. Végül hozzáadjuk a vanília aromát is. A krémet 2 részre osztjuk és hűtőbe rakjuk.
Összeállítjuk a sütit. Az első lapot megkenjük forró baracklekvárral, majd rákenjük a mákos krémet. Befedjük a második lappal, de a lapot előtte alulról is megkenjük a lekvárral és úgy tesszük a mákos krémre.
Megkenjük felülről is lekvárral és rákenjük a vaníliakrém felét. Rátesszük a harmadik lapot, lekenjük lekvárral és a máktöltelékkel és ismételünk mindent ugyanúgy, mint előtte. Ha minden lap és krém a helyére került, a tetejére vágódeszkát teszünk és pár kiló cukorral vagy liszttel lesúlyozzuk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára
Másnap vízgőz felett elkészítjük a csoki öntetet, rásimítjuk a sütemény tetejére és fésű kártyával hullámozzuk. Hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Forró késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!