Főoldal / Desszertek / Krémes mandulás tekercs

Krémes mandulás tekercs

Krémes mandulás tekercs

Krémes mandulás tekercs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 egész tojás
  • 5 ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 6 ek. cukor

A krémhez:

  • 2,5 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg liszt

Díszítés:

  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 3 ek. barack dzsem
  • 5 dkg dekor cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd bele szitáljuk a sütőporos lisztet és elkeverjük.A tojás fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a masszába forgatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk a masszát 1cm vastagon, és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.Kivesszük és még melegen feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.

A krémhez felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral. egy edényben habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, és a liszttel. Hozzáöntjük a meleg tejet, visszatesszük a lángra, és folytonosan kevergetve besűrítjük, kihabosítjuk. Hagyjuk kihűlni.

A kihűlt tekercset vékonyan megkenjük a lekvárral, majd a vaníliás krémmel és újból feltekerjük.

A tekercs külsejét kenjük meg a lekvárral, szórjuk be mandulával, és a dekor cukorral.

A hűtőben lehűtjük, szeleteljük, és kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ha a forró piskótalapot nedves konyharuhával tekerjük fel, és úgy hagyjuk kihűlni, az biztos hogy nem törik el, én mindig azzal tekerem fel.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére