Krémes tojáslikőr
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tejet a 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel összeöntjük, majd alacsony lángon, kevergetve felforraljuk. Félre tesszük hűlni.
A tojások sárgáját a maradék porcukorral jól kikeverjük. A KIHŰLT tejszínes tejből néhány kanállal a cukros tojássárgájához teszünk és addig keverjük, míg a cukor el nem olvad.
A cukros tojássárgás masszát hozzáöntjük a KIHŰLT tejszínes tejhez és az egészet összekeverjük. A végén az alkoholt is belekeverjük.
Üvegekbe töltjük. Hűtőben tároljuk. Jobb ha felhasználás előtt legalább két nappal elkészítjük. Fogyasztásig, naponta többször rázzuk össze.
http://tundikonyha.blogspot.hu