Krumpli rétes Eta módra
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A meghámozott, kockákra vágott krumplit sós vízben megfőzzük. Mikor puha leöntjük róla a vizet és krumplinyomón áttörjük. /ha v.kinek nincs lereszelheti apró lyukú reszelőn/. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk a sót, a 35 dkg finom lisztet és a tejet.Összedolgozzuk úgy, hogy a tészta közepes keménységű legyen.
Négy részre osztjuk a tésztát és minden egyes darabot kinyújtjuk a tepsink nagyságára. Vékonyan lekenjük olajjal és szórunk rá vékonyan búzadarát és feltekerjük mint a rétest. Így 4 rudat kapunk.
Mehet a kiolajozott tepsibe.
A tészta tetejét tetszés szerint berácsozzuk, majd egyforma szeletekre vágjuk még nyers állapotában. A tetejét lekenjük olajjal és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percre és szép aranyszínűre sütjük. Melegen, langyosan és hidegen is nagyon finom.
Ez az adag egy nagy tepsire való.