Főoldal / Sertés ételek / Krumplibundás hússzelet

Krumplibundás hússzelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krumplibundás hússzelet

Krumplibundás hússzelet

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj 
  • 25 dkg krumpli
  • 3 tojás
  • kukoricaliszt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit megpucolni, majd apróbb kockákra felvágni, és enyhén sós vízbe puhára főzni. Amikor már megfőtt, leszűrni, majd krumplinyomón átnyomni és teljesen kihűteni.

A hússzeleteket kiklopfolni, majd besózni és egy rövid ideig állni hagyni.

A teljesen kihűlt krumpliba egyesével belekeverni az egész tojásokat, majd ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni szerecsendióval. (alaposan elkeverni, hogy sima massza legyen)

A hússzeleteket először kukoricalisztbe forgatni, majd pedig a krumplis masszába.

Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd belehelyezni a hússzeleteket. Először lefedve alacsony hőfokon, majd a fedőt levéve és átfordítva a húst, mindkét oldalán szép aranybarnára sütni. Amikor már megsült a hús, papírtörlőre kiszedni.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá. Külön köret nem kell mellé, mert a krumplis-bundával nagyon laktató.

Krumplibundás hússzelet 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére