Főoldal / Levesek / Krumpligombóc leves

Krumpligombóc leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Krumpligombóc leves

Krumpligombóc leves

Hozzávalók:

A levesalaphoz:

  • 2 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • 1 tk. pirospaprika

A krumpligombóchoz:

  • őrölt bors
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 db főtt krumpli
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel.
Amíg a zöldség megpuhul, összeállítjuk a krumpligombócot.

Az áttört krumplit a vajjal, a liszttel, a tojássárgájával összekeverjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és a finomra vágott petrezselyemzölddel. A tésztából apró gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesbe téve 2-3 perc alatt készre főzzük.

Petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Krumpligombóc leves 4.40/5 (5 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére