Elmentem!Krumplis lecsó császárszalonnával füstölt sonkával parasztkolbásszal
Hozzávalók:
- 2 db vöröshagyma
- 1/2 kg (6 db) lecsó paprika
- 1 nagy zöld csípős hegyes paprika
- 2 db chili paprika
- 1 db nagyobb krumpli
- 4 db nagyobb paradicsom
- 1 vastag szelet császárszalonna
- 1 vastag szelet füstölt sonka
- 1/2 szál csípős füstölt parasztkolbász
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- napraforgóolaj
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A hagymát darabolom, a szalonnát, a sonkát, s a krumplit pucolás után kockára vágom, a kolbászt szeletelem.
A paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.
Olajon megsütöm a szalonnát és a sonkát, majd hozzáadom a hagymát, megdinsztelem.
Majd jönnek a paprikák, a krumpli, végül a paradicsom. Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt is.
Elzárom a tűzhelyt, s hagyom, hogy hőntartáson még rotyogjon, majd tálalok.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.