Különleges csirkés pite
Hozzávalók:A sajtos lapokhoz:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Először a sajtos lapokat kell megsütni, ehhez 2 nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kikeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a majonézt, a lisztet, az olvasztott vajat, 1 dl tejfölt és végül a reszelt sajtokat. Fontos, hogy legyen sárga színű sajt is a keverékben, mert akkor lesznek ilyen szép mutatós színűek a lapok.
A keveréket elosztjuk a két tepsin és egy fakanállal szétterítjük a sütőpapíron. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a szélei elkezdtek szépen barnulni,ez kb. 15 perc.
Ezután hagyjuk kihűlni a lapokat, majd keresztben kettévágjuk őket, így 4 lapot kapunk.
Amíg a lapok sülnek, addig elkészítjük a tölteléket. Felmelegítünk egy kis vajat egy serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát, és gyakran kevergetve aranysárgára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A darált csirkehúst egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a sót, a borsot. A kezünkkel jó alaposan összegyúrjuk.
Ezután nekiállunk összeállítani a pitét.
Egy akkora tepsit, amibe beleférnek a lapok kibélelünk alufóliával úgy, hogy jó sok lógjon túl a szélein, mert majd be kell csomagolni a pitét a végén.
Az első sajtos lapot rátesszük a tepsire, majd rákenjük a hús 1/3-át, ezután rátesszük a második sajtos lapot, erre megint a töltelék 1/3-a jön, majd a harmadik lap és a maradék hús. Elkenjük egyenletesen, és befedjük a negyedik lappal.
Az alufóliát minden oldalról jól ráhajtjuk a pitére és 160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, akkor még 15 percig becsomagolva hagyjuk, majd kibontjuk, és kockákra vágva tálaljuk. Finom salátát készítünk mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Csak a leírás ilyen hosszú, nem bonyolult az elkészítése,persze nem az a 10 perc alatt összedobható étel, de megéri:)