Főoldal / Szárnyas Ételek / Különleges csirkés pite

Különleges csirkés pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Különleges csirkés pite

Különleges csirkés pite

Hozzávalók:

A sajtos lapokhoz:

  • 5 tojás
  • 3 ek majonéz
  • 3 ek sima liszt
  • 40 dkg reszelt kemény sajt (bármilyen sajtokat használhatunk, pl. cheddar, mozzarella és egyéb kemény sajt vagy ezek kombinációja, de legalább egy sárga színű sajt legyen benne)
  • 1 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 1 kg darált csirke vagy pulykahús
  • 6 ek olvasztott vaj
  • 2 közepes hagyma apróra vágva
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • apróra vágott friss kapor ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a sajtos lapokat kell megsütni, ehhez 2 nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kikeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a majonézt, a lisztet, az olvasztott vajat,  1 dl tejfölt és végül a reszelt sajtokat. Fontos, hogy legyen sárga színű sajt is a keverékben, mert akkor lesznek ilyen szép mutatós színűek a lapok.

A keveréket elosztjuk a két tepsin és egy fakanállal szétterítjük a sütőpapíron. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a szélei elkezdtek szépen barnulni,ez kb. 15 perc.
Ezután hagyjuk kihűlni a lapokat, majd keresztben kettévágjuk őket, így 4 lapot kapunk.

Amíg a lapok sülnek, addig elkészítjük a tölteléket. Felmelegítünk egy kis vajat egy serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát, és gyakran kevergetve aranysárgára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A darált csirkehúst egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a sót, a borsot. A kezünkkel jó alaposan összegyúrjuk.

Ezután nekiállunk összeállítani a pitét.

Egy akkora tepsit, amibe beleférnek a lapok kibélelünk alufóliával úgy, hogy jó sok lógjon túl a szélein, mert majd be kell csomagolni a pitét a végén.

Az első sajtos lapot rátesszük a tepsire, majd rákenjük a hús 1/3-át, ezután rátesszük a második sajtos lapot, erre megint a töltelék 1/3-a jön, majd a harmadik lap és a maradék hús. Elkenjük egyenletesen, és befedjük a negyedik lappal.

Az alufóliát minden oldalról jól ráhajtjuk a pitére és 160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, akkor még 15 percig becsomagolva hagyjuk, majd kibontjuk, és kockákra vágva tálaljuk. Finom salátát készítünk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Csak a leírás ilyen hosszú, nem bonyolult az elkészítése,persze nem az a 10 perc alatt összedobható étel, de megéri:)

Különleges csirkés pite 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére