Lasagne

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lasagne

Lasagne

Hozzávalók:

  • 1 csomag lasagne tésztalap

A raguhoz:

  • 50 dkg darált hús (sertés vagy marha+sertés vegyesen)
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • fél konzerv darabolt paradicsom
  • 1 kicsi paradicsompüré
  • ketchup
  • olaj
  • só,bors
  • oregano

A besamelmártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • szerecsendió

A tetejére:

  • paradicsom
  • oregano
  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált húst az apróra vágott, olajon megdinsztelt hagymán megpároljuk, fűszerezzük.
Ha már puha, hozzáadjuk a sajtreszelőn lereszelt zöldségeket, a sűrített és a darabolt paradicsomot.
Ha összeforrt a ragu elkészült.

Elkészítjük a besamelmártást.
A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Állandó keverés mellett kis lángon addig főzzük, amíg sűrű szószt kapunk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.

Egy tűzálló edény alját első rétegként kikenjük besamelmártással. Következő rétegként ráfektetjük a lasagne tésztalapokat (nem kell előre megfőzni), erre jön a bolognai ragu, végül sajtot reszelünk rá.

Mindezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Minimum 3 rétegnek kell lennie.
A felső tésztaréteget jól beborítjuk a maradék besamelmártással.

Kirakjuk szeletelt paradicsommal, megszórjuk oreganoval, és alufóliával lefedve előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 30 percig sütjük.

Ekkor a fóliát levesszük róla, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt megolvad/megpirul a tetején (ki hogy szereti).

Lasagne 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére