Lasagne
Hozzávalók:
A raguhoz:
A besamelmártáshoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A darált húst az apróra vágott, olajon megdinsztelt hagymán megpároljuk, fűszerezzük.
Ha már puha, hozzáadjuk a sajtreszelőn lereszelt zöldségeket, a sűrített és a darabolt paradicsomot.
Ha összeforrt a ragu elkészült.
Elkészítjük a besamelmártást.
A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Állandó keverés mellett kis lángon addig főzzük, amíg sűrű szószt kapunk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
Egy tűzálló edény alját első rétegként kikenjük besamelmártással. Következő rétegként ráfektetjük a lasagne tésztalapokat (nem kell előre megfőzni), erre jön a bolognai ragu, végül sajtot reszelünk rá.
Mindezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Minimum 3 rétegnek kell lennie.
A felső tésztaréteget jól beborítjuk a maradék besamelmártással.
Kirakjuk szeletelt paradicsommal, megszórjuk oreganoval, és alufóliával lefedve előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 30 percig sütjük.
Ekkor a fóliát levesszük róla, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt megolvad/megpirul a tetején (ki hogy szereti).