Lasagne verde
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A margarint egy lábosban megolvasztjuk. Hozzákeverjük a lisztet, majd nagyon kis lángon apránként hozzáöntve a tejet, habverővel kevergetve sűrű besamelmártást mártást készítünk belőle.
A kész mártást sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Két részre osztjuk. (a sonkás része lehet kicsit több)
Az egyik felébe belekeverjük a negyed csomag fagyasztott spenótot, és a lereszelt, vagy átpasszírozott fokhagymát.
A másik felébe belekeverjük a nagyon apró kockákra vágott vagy ledarált sonkát, és jól megborsozzuk.
A tepsit kivajazzuk, és a következő sorrendben összeállítjuk a lasagnet.
Sonkás szósz – tészta – spenótos szósz – tészta – sonkás szósz – tészta – spenótos szósz – tészta – sonkás szósz – és a tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, amíg a sajt szépen megpirul, és a lapok megpuhulnak.
Készítünk hozzá öntete is amitől az egész étel különleges lesz.
Egy kis lábosban felforraljuk a tejszínt, és felolvasztjuk benne a reszelt füstölt sajtot.
Tálaláskor ezzel az öntettel locsoljuk meg a lasagne tetejét.
Jó étvágyat kívánok!