Laskagomba paprikás
Hozzávalók:
Fűszerek ízlés szerint:
|
|
Elkészítés:
A laskát szárától és a szennyeződésektől megtisztítjuk, majd csíkokra felszeleteljük. Szűrőbe tesszük, és vízsugár alatt lemossuk. (vigyázz, mert nagyon tele szívja magát vízzel, ha nem dolgozol gyorsan)
A hagymát és a paprikát nagyon apróra felvágjuk. Az olajon megfuttatjuk őket, majd rátesszük a gombát és az összes fűszert a pirospaprika kivételével. Addig főzzük alacsonyabb lángon, míg zsírjára lesül.
A lisztet a vízzel, a tejfölt a tejszínnel elkeverjük, majd összeöntjük őket. A gombát megszórjuk a pirospaprikával keverünk rajta párat, majd behabarjuk a lisztes keverékkel, és egyet forralunk rajta. Nokedlival tálaljuk. (szerintem ezzel a legfinomabb)
Jó étvágyat kívánok!