Lazac fokhagymás tejszínes mártással
Hozzávalók:
A mártáshoz:
|
|
Elkészítés:
A répát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk, kicsit megpároljuk, majd kevés olajban kicsit átsütjük.
A hal szeleteket sózzuk borsozzuk, friss citromlével meglocsoljuk.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd beletesszük a halszeleteket, és 2 -2 perc alatt mind a két oldalát megsütjük.
A tejszínt elkeverjük a tojással, majd ízesítjük az apróra vágott fokhagymával, és a sóval borssal. Tűzhelyen állandó keverés mellett besűrítjük.( Én egy kevés apróra vágott petrezselymet is tettem bele, ettől friss lesz az öntet íze)
A lazacot a fokhagymás tejszínes mártással, és a párolt sárgarépával tálaljuk. (adhatunk mellé ízlés szerinti salátát is)
Ezt az ételt ajánlom fogyókúrázóknak is, könnyű ebéd vagy vacsora lehet.
Tipp / megjegyzés:
A lazac húsa nagyon egészséges, így nem árt ha néha a tányérunkra kerül belőle. Magyarországon főleg karácsony tájékán fogyasztanak halat, de jobb lenne ha többször (akár hetente) kerülne hal étel az étrendünkbe.
Nem csak egészséges (pl.:gazdag Omega-3 zsírsavakban), hanem még finom is.