Lazac leveles tésztában
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Mindkét lazacfilét ízlés szerint csepegtessük meg citromlével, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni hogy az ízek kellően átjárják.
A cukkinit és a gombát vékonyan szeleteljük fel.
Az olajat hevítsük fel, majd helyezzük bele a felszeletelt cukkinit, majd sózzuk, borsozzuk, és pár percig pároljuk. Közben többször fordítsuk át, majd szedjük ki egy tányérra, és hagyjuk kihűlni.
Ezután a visszamaradt zsiradékba tegyük bele a gombát, sózzuk, borsozzuk, és szintén pároljuk pár percig, majd alaposan csepegtessük le, szedjük ki egy tányérra, és hagyjuk kihűlni.
Az egyik előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd az alsó felére fektessünk rá pár szelet előpárolt cukkinit.
Ezután helyezzük rá az egyik befűszerezett lazacfilét, majd a tetejére pakoljuk rá az előzőleg megpárolt gombaszeletek felét.
Ezután felvert tojással kenjük körbe a tészta széleit, majd hajtsuk, és nyomkodjuk rá, a szabadon maradt tésztarészt. Végül villával nyomkodjuk le a széleket, nehogy sütés közben szétnyíljon, majd kenjük le felvert tojással. (a másik lazacfilével is így járjunk le)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb a megtöltött tésztákat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
Tálalás előtt hagyjuk pár percet hűlni, majd egy éles késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. (Én mindkét tésztát félbe vágtam, és úgy tálaltam.)