Lecsó tepsiben
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kolbász héját lehúzom, és karikákra vágom. A paprikát és a paradicsomot szintén felszeletelem.
A megpucolt hagymát kis kockákra vágom, és az olajon üvegesre pirítom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és hozzáadok 1 evőkanál vizet. Beleteszem a paprikát, a paradicsomot, a kolbászt, és megfűszerezem. Elterítem rajts a rizst.
A tejfölt elkeverem zúzott fokhagymával, és ráöntöm a rizsre. Bő 4 dl vízben feloldom a leveskockát, amit szintén ráöntök a rizsre. Kicsit összerázom, hogy az anyagok elkeveredjenek, végül alufóliával szorosan lefedem.
Előmelegített sütőben 180fokon kb. 30 percig párolom, akkor van kész ha az étel az összes levét, felszívta, és a rizs is megpuhult.
Tipp / megjegyzés:
Ezt a lecsót, ha van eltett paprika, paradicsom, vagy lecsó akkor abból is ellehet készíteni, olyan lesz mintha a friss anyagokból készítenénk.