Lecsós csirke
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Előző este előkészítjük a combfiléket. Összezúzzuk a fokhagymákat, szórunk rá sót, felöntjük tejjel, és beletesszük a combfiléket, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük.
Másnap, ebéd előtt egy órával felszeleteljük a paprikát, paradicsomot, hagymát, és olívaolajjal kikent tepsibe rétegezzük. Az alábbi sorrendben: durva szemű tengeri só – hagyma – paradicsom – paprika – lecsöpögtetett csirkecomb filé – zöldfűszerek – (frissen) őrölt bors – hagyma – paprika – paradicsom – durva szemű tengeri só – zöldfűszerek sorrendben.
(Én szórtam a tetejére csilikarikákat is, de ez elhagyható)
180 fokra előmelegített sütőben, fél órán át sütjük, majd felvesszük a hőfokot 250 fokra a következő félórára. Sütés közben egyszer átforgatjuk az egészet, hogy a tetején lévő paradicsomszeletek ne égjenek meg.
Ha nem párolog el a leve teljesen, akkor az utolsó 10 perc elején le öntünk belőle, és csak annyit hagyunk alatta, amitől szaftos, de nem vizes lesz.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk, lehet az burgonya vagy rizs is.
Tipp / megjegyzés:
Ha mindenképp kategorizálni szeretném, akkor leginkább az. Olyan napokra való, amikor lusták vagyunk főzni, vagy egyébként is sok a dolgunk.Nálunk most a kettő együtt hatott, így nem tudtam 1 óránál több időt fordítani ebédfőzésre.
Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/