Lecsós csirke burgonya ágyon
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk (ha újburgonyát használunk elég csak megmosni és megsikálni) majd felkarikázzuk. Leterítjük egy vékonyan kiolajozott hőálló edény aljába, majd rászórjuk a megpucolt majd felszeletelt hagymát. Sózzuk, borsozzuk.
A csirkemellet tetszés szerinti szeletekre felvágjuk, sózzuk, borsozzuk megszórjuk egy kis pirospaprikával, majd felhevített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Az elősütött hússzeleteket a burgonyás ágyra sorakoztatjuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot és a húsból kisült szaftot a tepsiben lévőkre rácsurgatjuk.
Az egészet megpakoljuk a felszeletelt paprikával, paradicsommal, kolbásszal és szalonnával, majd lefedjük alufóliával, (vagy behúzzuk az edényt egy sütőzacskóba), és 170-180 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt összesütjük. Amikor minden megpuhult, levesszük róla a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük további 10-12 percre, hogy a sajt ráolvadjon és megpiruljon.
Ízlés szerinti savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.