Lecsós hús tarhonyával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A paprikát kimagozzuk és felszeleteljük. A paradicsom héját lehúzzuk, majd azt is felszeleteljük. A hagymát karikára vágjuk, a húst feldaraboljuk.
Olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a húst majd kevés vizet öntünk alá. Ízlés szerint fűszerezzük, és készre pároljuk.
A tarhonyát kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. Fedőt teszünk rá és készre pároljuk. (időnként nézzünk, rá, hogy kell e a vizet pótolni) Amikor kész a tarhonya, egy nagy tálba öntjük, mellé halmozzuk a tarjás lecsót, díszítjük koktél paradicsommal és lila hagymával.
A Lecsós hús tarhonyával egy egyszerű és kiadós étel, melyhez jó étvágyat kívánok.
Tipp / megjegyzés:
Én télen az eltett lecsóból készítem el.