Lecsós rakott burgonya
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben, héjastól félpuhára főzzük, majd óvatosan lehúzzuk a héját és hűlni hagyjuk, hogy szépen fel tudjuk szeletelni.
Amíg a burgonya kihűl előkészítjük a többi hozzávalót.
Vékonyan felszeleteljük a kolbászt, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Apróbb szeletkékre vágjuk a szalonnát.
A kihűlt burgonyát 4-5 mm-es szeletekre vágjuk és egy vékonyan kizsírozott hőálló edénybe sorakoztatjuk.
Minden burgonyaszelet közé bedugunk valamit a hozzávalók közül tetszés szerint váltakozva. Ha elkészültünk sózzuk, borsozzuk, lefedjük alufóliával és betesszük az előmelegített sütőbe 160 fokra.
30 perc sütés után levesszük róla a fóliát, rásimítjuk a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe ahol pirulásig sütjük. (ízlés szerint egy kis friss rozmaringágat is tehetünk rá)
Zöld fűszerekkel megszórva, tejföllel kínáljuk.