Főoldal / Egytálételek / Lecsós rakott burgonya

Lecsós rakott burgonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lecsós rakott burgonya

Lecsós rakott burgonya

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb burgonya
  • 1 kisebb szál kolbász
  • 5 dkg szeletelt bacon vagy kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 db paradicsom
  • 1 db tv. paprika
  • bors
  • kevés zsiradék

A tetejére:

  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • zöld fűszerek ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben, héjastól félpuhára főzzük, majd óvatosan lehúzzuk a héját és hűlni hagyjuk, hogy szépen fel tudjuk szeletelni.
Amíg a burgonya kihűl előkészítjük a többi hozzávalót.
Vékonyan felszeleteljük a kolbászt, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Apróbb szeletkékre vágjuk a szalonnát.

A kihűlt burgonyát 4-5 mm-es szeletekre vágjuk és egy vékonyan kizsírozott hőálló edénybe sorakoztatjuk.
Minden burgonyaszelet közé bedugunk valamit a hozzávalók közül tetszés szerint váltakozva. Ha elkészültünk sózzuk, borsozzuk, lefedjük alufóliával és betesszük az előmelegített sütőbe 160 fokra.
30 perc sütés után levesszük róla a fóliát, rásimítjuk a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe ahol pirulásig sütjük. (ízlés szerint egy kis friss rozmaringágat is tehetünk rá)

Zöld fűszerekkel megszórva, tejföllel kínáljuk.

Lecsós rakott burgonya 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére