Lekváros gombóc kicsit másként
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Még melegen krumplinyomón átnyomjuk.
Egy tálba beleöntjük a lisztet, bele a burgonyát, a tojást, majd összemorzsoljuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztánk legyen.
Lisztezett deszkán kisodorjuk, négyzetekre vágjuk, melyeknek a közepébe egy-egy kanálnyi lekvárt teszünk. csücskeiket összefogjuk, és gombócokat formálunk belőle.
Forrásban levő vízbe tesszük őket (egyszerre csak 5-6darabot). Miután a víz tetejére feljönnek, még 5 percig főzzük őket.
a mandulát egy teflon serpenyőben megpirítjuk, és ebbe tesszük bele a megfőtt majd lecsepegtetett gombócokat. Meghempergetjük benne, majd porcukorral megszórva még melegen tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Aki nem szereti a mandulát az a hagyományos morzsába, vagy pirított dióba is forgathatja.