Lekváros kifli
Hozzávalók:
A töltelékbe:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
A kimért liszt közepébe mélyedést készítünk. Ide öntjük az 1 dl langyos, cukros tejet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ha felfutott, hozzáadjuk az étolajat, a maradék tejet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót. Alaposan összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 40 percig pihentetjük.
Pihentetés után átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk. A cipókat lisztezett deszkán külön-külön kör alakúra kinyújtjuk, és mindegyiket 16 cikkre felvágjuk. Az így kapott háromszögek szélesebb részére lekvárt teszünk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól 3-4 cm távolságra mert sütés közben megnőnek majd. Mindegyik kiflinek a tetejét lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
Ha megsült és kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.