Főoldal / Kelt tészták / Lekváros kifli

Lekváros kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lekváros kifli

Lekváros kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej (langyos)
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 cs. instant élesztőpor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 ek. porcukor (púpozott)
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A töltelékbe:

  • sütésálló lekvár (bármilyen ízű)

A lekenéshez:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kimért liszt közepébe mélyedést készítünk. Ide öntjük az 1 dl langyos, cukros tejet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ha felfutott, hozzáadjuk az étolajat, a maradék tejet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót. Alaposan összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 40 percig pihentetjük.

Pihentetés után átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk. A cipókat lisztezett deszkán külön-külön kör alakúra kinyújtjuk, és mindegyiket 16 cikkre felvágjuk. Az így kapott háromszögek szélesebb részére lekvárt teszünk és feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól 3-4 cm távolságra mert sütés közben megnőnek majd. Mindegyik kiflinek a tetejét lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
Ha megsült és kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.

Lekváros kifli 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére