Lekváros papucs
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Burgonyát megpucoljuk, kockára vágva sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük.
A széttört burgonyába beletesszük a margarint, így hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd beletesszük a tejfölt, a tojást, a sót, a cukrot, a sütőport és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy egy puha, de ne ragadós tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
Pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belőle, majd mindegyik kiszaggatott tészta közepébe teszünk egy kiskanálnyi kemény lekvárt.
Középen a széleit kezünkkel össze csipkedjük.
A megtöltött papucskákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé.(de ne túl szorosan) A tetejét felvert tojássárgájával lekenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb: 20 percig sütjük, míg szép világos arany barna nem lesz.
Tipp: Lezárt dobozban akár több napig is friss-puha marad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
http://tundikonyha.blogspot.hu/