Főoldal / Desszertek / Lemon curdy puding

Lemon curdy puding

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lemon curdy puding

Lemon curdy puding

Hozzávalók:

  • 5,5 dkg vaj
  • 11,5 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 tojás
  • 5.5 dkg liszt
  • 2,85 dl tej
  • 1 tk sütőpor
  • pici só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

 

Elkészítés:

A puha vajat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojássárgákat, a lisztet és a citrom levét is. Alaposan kikeverjük.

A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, majd óvatosan a tojássárgás masszába forgatjuk. Elég folyós, palacsintajellegű tésztát kapunk. A masszát, kivajazott lapos jénai tálba öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Az eredeti recept szerint vízfürdőben kell sütni, ami azt jelenti, hogy a jénai edényt egy magasabb falú tepsibe tesszük és félig felöntjük forró vízzel. Na én ezt akkor teljesen elfelejtettem, de teljesen jó lett így is a süti. Azért ti készítsétek vízfürdőben én is megpróbálok erre a lépésre emlékezni legközelebb.

A teteje szép aranysárgára sül, az alja pedig még kicsit folyós, a recept szerint ilyennek kell lennie és valóban nagyon finom. Citrom imádóként nekem nagyon bejött. A sütési időt leszámítva percek alatt összeállítható.

A sütőpor és a só nincs az eredeti receptben, de a liszt amit a recept ír, tartalmazza ezeket, de itt ilyen liszt nincs.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére