Lemon curdy puding
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojássárgákat, a lisztet és a citrom levét is. Alaposan kikeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, majd óvatosan a tojássárgás masszába forgatjuk. Elég folyós, palacsintajellegű tésztát kapunk. A masszát, kivajazott lapos jénai tálba öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Tipp / megjegyzés:
Az eredeti recept szerint vízfürdőben kell sütni, ami azt jelenti, hogy a jénai edényt egy magasabb falú tepsibe tesszük és félig felöntjük forró vízzel. Na én ezt akkor teljesen elfelejtettem, de teljesen jó lett így is a süti. Azért ti készítsétek vízfürdőben én is megpróbálok erre a lépésre emlékezni legközelebb.
A teteje szép aranysárgára sül, az alja pedig még kicsit folyós, a recept szerint ilyennek kell lennie és valóban nagyon finom. Citrom imádóként nekem nagyon bejött. A sütési időt leszámítva percek alatt összeállítható.
A sütőpor és a só nincs az eredeti receptben, de a liszt amit a recept ír, tartalmazza ezeket, de itt ilyen liszt nincs.