Lencsegulyás füstölt tarjával kolbásszal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lencsét előző este válogatás, mosás után beáztatom.
Másnap a hagymákat felaprítom. A répát és a gyökere megtisztítom, és karikákra vágom. A paprikát, paradicsomot karikázom, a karalábét és a zellert darabolom, a zeller és petrezselyemlevelet felaprítom.
A kolozsvári szalonnát kevés olajon megpirítom. Ennek zsírjában megdinsztelem előbb a hagymát, majd a zöldségeket.
Ráöntöm a lencsét az áztató vizével,é s még öntök hozzá, hogy ellepje. Belerakom a babérlevelet, fűszerezem.
Kockára vágom a tarját, és felkarikázom a kolbászt. Összekeverem a nokedli tésztáját.
45 perc főzés után hozzáadom a tarját és a kolbászt, majd beleöntöm a levesbe bort, és facsarok bele citromot. Szórok rá egy kanálnyi lisztet, és belekeverek másfél dl tejfölt.
Végül beleszaggatom a nokedlit, és készre főzöm. (közben az elpárolgott vizet pótolom, kóstolok, ízesítek)
Tálaláskor teszek rá tejfölt és petrezselyemlevelet.
Tipp / megjegyzés:
Mert nem csak babgulyás van.