Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Lencsekrémmel töltött tojás

Lencsekrémmel töltött tojás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lencsekrémmel töltött tojás

Lencsekrémmel töltött tojás

Hozzávalók:

  • lencse
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • babérlevél
  • őrölt fehér bors
  • dijoni mustár
  • petrezselyemzöld
  • tejföl
  • tojás
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lencsét, az apróra felvágott vöröshagymát és a fokhagymát egy edénybe tenni, majd felönteni bőségesen vízzel. Ezután ízlés szerint mennyiségű sóval, ételízesítővel és néhány babérlevéllel ízesíteni. Felforralni, majd mérsékelt lángon puhára főzni.
Amikor a lencse teljesen megpuhult, kiszedni a babérlevelet, leszűrni és teljesen kihűteni.

A tojásokat keményre főzni, majd teljesen kihűteni. Ezután megpucolni, majd félbevágni. A tojások sárgáját óvatosan kiszedni.

A lecsepegtetett lencsét egy tálba tenni, majd hozzáadni a tojások sárgáját, ízlés szerint sót, őrölt fehér borsot, mustárt, apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy kevés tejfölt.
Botmixerrel pépesíteni, és közben apránként még tejfölt kanalazni hozzá, de vigyázni nehogy túl lágy legyen a massza.

Végül a tojások fehérjébe visszatölteni a lencsekrémet, majd tálalásig hűtőbe tenni hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor kínálhatunk hozzá frissen sütött grissinit, vagy pirítóst.

Lencsekrémmel töltött tojás 4.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére