Lencsekrémmel töltött tojás
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lencsét, az apróra felvágott vöröshagymát és a fokhagymát egy edénybe tenni, majd felönteni bőségesen vízzel. Ezután ízlés szerint mennyiségű sóval, ételízesítővel és néhány babérlevéllel ízesíteni. Felforralni, majd mérsékelt lángon puhára főzni.
Amikor a lencse teljesen megpuhult, kiszedni a babérlevelet, leszűrni és teljesen kihűteni.
A tojásokat keményre főzni, majd teljesen kihűteni. Ezután megpucolni, majd félbevágni. A tojások sárgáját óvatosan kiszedni.
A lecsepegtetett lencsét egy tálba tenni, majd hozzáadni a tojások sárgáját, ízlés szerint sót, őrölt fehér borsot, mustárt, apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy kevés tejfölt.
Botmixerrel pépesíteni, és közben apránként még tejfölt kanalazni hozzá, de vigyázni nehogy túl lágy legyen a massza.
Végül a tojások fehérjébe visszatölteni a lencsekrémet, majd tálalásig hűtőbe tenni hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor kínálhatunk hozzá frissen sütött grissinit, vagy pirítóst.