Lesütött hús (Dunsztos üvegben)
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A combot egyforma méretű darabokra vágjuk. Körülbelül 10-15 cm-es húsok kellenek.
Fontos, hogy mindegyiken legyen zsír is.
Minden darabot vastagon besózunk. Vékonyan ki zsírozzuk a tepsit, amiben majd megsütjük. Szorosan belehelyezzük a húsokat. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, folyamatosan figyelve, kb. 3 órán át, sütjük.
A zsírt, ami kisül belőle, le kell merni róla.
Ezután, még melegen beletesszük őket egy-egy dunsztos üvegbe, olyan szorosan, hogy minél több beleférjen.
A lemert zsírt összekeverjük étolajjal és azzal öntjük fel az üvegeket.
Teljesen tele kell önteni őket, hogy ne érje levegő sehol a húsokat. Ez akadályozza meg azt, hogy a hús megromoljon. Lezárjuk az üvegeket, körbeforgatjuk, hogy a levegő kijöjjön a húsok közül,majd újból öntünk még rá, az olajos zsírból. Végül nagyon erősen lezárjuk az üvegeket.
Hűvös, sötét helyen hosszú ideig tárolhatjuk. Mindig csak annyit kell kivenni belőle, amennyi elfogy, és figyelni kell, hogy a maradékot teljesen ellepje a zsíros olaj.
Hagyományosan,csak zsírt használtak,de az olajjal kevert változatnál,könnyebb előszedni az üvegből.
Tipp / megjegyzés:
Amint pár hét alatt összeérnek az ízek,nagyon finom lesz a hús és a pecsenyezsír is.