Lila burger
Hozzávalók:A tócsnihoz:
A sütéshez:
A húspogácsához:
A hamburgerbe: (ízlés szerint)
A zöldfűszeres-joghurtos öntethez:
|
|
Elkészítés:
A görög joghurtot az apróra vágott zöldfűszerekkel és sóval ízesítjük, tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A marhahúst sóval borssal ízesítjük négy egyforma gombócot formázunk belőle és félretesszük.
A tócsnihoz lereszeljük a kétféle burgonyát. Ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval borssal, majd hozzáadjuk a tojást és az egy evőkanál lisztet. Alaposan elkeverjük, majd enyhén kiolajozott serpenyőben 8-10 darab tócsnit sütünk belőle.
Egy felhevített serpenyőben ropogósra sütjük a szalonna szeleteket, majd a kisült zsírján megsütjük az ellapogatott húspogácsákat. Ha sajtos lila burgert szeretnénk, akkor miután megfordítottuk a húspogácsákat 1 perc után szórjuk meg reszelt sajttal őket, és így süssük készre. Szépen ráolvad majd a sajt a húspogácsák tetejére.
Nincs már más dolgunk mint összeállítani a burgert, amibe ízlés szerint apróra vágott/tépkedett jégsalátát, lilahagyma és paradicsom karikákat is tehetünk. A bacont és a joghurtos öntetet semmiképpen ne felejtsük ki belőle.
Nagyon finom, megéri kipróbálni ezt a nem mindennapi lila burgert.
Tipp / megjegyzés:
A tócsni elkészíthető tojás nélkül is, és rizsliszttel vagy zabliszttel készítve gluténérzékenyek is fogyaszthatják.